In de meeste zuid-Europese en oost-Europese landen zijn een groot aantal zwerfhonden. Deze honden zijn het gewend om te moeten zoeken naar voedsel en vinden dit vaak bij toeristen. Wij vinden dat al gauw zielig, maar deze honden zijn niet anders gewend. 


Als je wilt helpen kun je het beste contact opnemen met lokale initiatieven die zich richten op het zwerfhondenprobleem. Het beste is om deze financieel te steunen, dat kan door geld maar ook door het geven van voedsel en andere zaken.


Als je een hond wil adopteren of mee naar huis wil nemen laat je dan goed informeren. Ook hiervoor is het beste om met lokale mensen contact op te nemen, die hier eravringen mee hebben (inentingen, paspoort, vervoer, etc.)


Indien je op je vakantie geconfronteerd wordt met dierenleed neem dan contact op met plaatselijke hulpinstanties. Vaak zijn dit vrijwilligers, omdat lokale overheden niet met dit probleem bezig zijn.

Vaak is het ook goed om contact op te nemen met de plaatselijke dierenarts.

Via een bemiddeling

Astrid Intveen

Telefoon: (00352) 93 71 86

Telefax: (00352) 26 91 72 86

Luxemburg

Als je overweegt een hond te nemen, denk dan eens aan een zwerfhond. Je kunt er voor zorgen dat deze nog een goed leven krijgt.

Als je geen plaats of tijd hebt voor een hond kun jij op deze pagina lezen hoe je toch kunt helpen!!

Ga je op vakantie naar Kos, lees dan op deze pagina wat je kunt doen als je vliegt, wat je kunt doen als je er bent

.

 


 


Vliegvakantie naar Kos

Ook als u zelf geen hond wilt kunt u ons en het project enorm helpen. Indien u een vliegvakantie naar Kos heeft geboekt kunt u ons helpen met het transport van een hond. Wij brengen de hond naar het vliegveld Kos en bij het vliegveld bij uw aankomst vangen wij de hond weer op. U hoeft verder niets te doen en zich nergens zorgen om te maken. De hond wordt alleen als uw "begeleiding" op uw vliegticket opgenomen.

Misschien kunt u nog andere spullen meenemen!?

Neem kontact op metAstrid Intveen

Telefoon: (00352) 93 71 86

Telefax: (00352) 26 91 72 86

Luxemburg

Er is een duitse vereniging die zich richt op het verplaatsen van honden via vliegvakanties. Klik op onderstaande link of je iets kan doen.